Nieuws23-04-2018 // Het seizoen is weer begonnen!

Vorige week stond de eerste vlucht vanuit Meer op het programma. Het is altijd weer afwachten hoe de duiven ervoor staan dus we zaten toch een beetje met spanning bij het hok zaterdags. 

 

Het resultaat was prima, we beginnen in de vereniging op plek 6 tegen 909 duiven en in de kring op plek 13 tegen 3.098 duiven. In totaal hadden we 10 duiven bij de eerste 100 in de kring. 

 

Afgelopen zaterdag stond de tweede vlucht vanuit Duffel op het programma. Dit was een rare vlucht voor ons. We beginnen in de vereniging op plek 3 tegen 874 en in de kring op plek 3 tegen 2.961 duiven. Het rare was alleen dat wij de tweede duif

pas vijf minuten later kregen dus een enorm gat

hadden in de uitslag. Dit betekend dat er weer 

werk aan de winkel is! 

 

Tot volgende week! 02-01-2018 // De kweek is weer begonnen!!!

Donderdag 21 december hebben wij de kwekers gekoppeld. De vliegduiven worden gelijk gekoppeld met de tweede ronde van de kwekers. Inmiddels moeten er nog vier koppels op eieren komen dus daar klagen wij niet over. 

 

Tot nu toe verloopt de kweek erg goed. We hebben geen last gehad van vechtpartijen en de duiven zien er goed gezond uit. 

 

Verder hebben wij op dit moment geen nieuws. 

 

Tot de volgende keer!! 


10-11-2017 // Aanpassingen op de site en aan het hok!

De prestaties van dit jaar zijn weer aangepast dus neem gerust een kijkje. Ondertussen staan de eerste feestmiddagen en avonden alweer op het programma zo snel gaat de tijd. 

 

Nadat de taartvluchten afgelopen waren hebben wij het hok verbouwd omdat wij nog niet helemaal tevreden waren over de constantheid van onze duiven. We hebben altijd wel vroege duiven maar we zouden het ook erg fijn vinden als wat vaker dezelfde duiven op kop komen. De duiven waren per week te verschillend en met deze kap hopen wij dat het nu anders is. 

 

Wij hebben nu golfplaten op het dak liggen dus op de manier zoals Martin van Zon het ook heeft. Een paar mensen uit onze vereniging hadden hun hok ook op deze manier verbouwd en dat leverde positieve gevolgen op. Het is wel een gok die je neemt maarja wie niet waagt wie niet wint zeggen wij dan maar. 

 

Tot de volgende keer! 

 

 

 

 

 


10-09-2017 // Het is niet altijd feest!

 

Gisteren stond de laatste vlucht van het officiële seizoen op het programma deze vlucht vanuit Laon werd een vlucht om snel weer te vergeten. In de vereniging beginnen wij op plek 25  en 29 tegen 155 duiven. Hoe dit heeft kunnen gebeuren snappen wij nog steeds niet maar het was niet de eerste keer dit jaar. Op een midfondvlucht zaten wij ook een half uur te laat met dezelfde weersomstandigheden. De overige vluchten zaten wij allemaal bij de kop alleen met deze twee regenvluchten niet. 

 

Een positief puntje van gisteren was nog wel dat wij te horen gekregen hebben dat wij de 1e Generaal Kampioen

geworden zijn in de vereniging. Deze prestatie hebben

wij nu voor het derde jaar op rij behaald. Dus al met al zijn 

wij erg tevreden over dit jaar ondanks het slechte einde.

 

Tot de volgende keer!


03-09-2017 //  Helaas konden wij de lijn niet doortrekken!

De één na laatste vlucht van het jaar werd helaas geen overwinning voor ons zoals dat de afgelopen twee weken wel het geval was. De duiven kwamen dit keer vanuit Quievrain, als eerst melde "Max" zich op het hok. In de vereniging is hij terug te vinden op plek 5 tegen 314 duiven. In de kring veroverd deze doffer de 15e plaats tegen 1.053 duiven en in de regio de 48e tegen 2.977 duiven. 

 

Volgende week staat de laatste vlucht van het officiële duivenseizoen al weer op het programma. Daarna zullen wij nog deelnemen aan de taartvluchten in 't Loo Oldebroek bij de NWV combinatie. Nu is het hopen dat wij de laatste vlucht nog even kunnen uithalen! 

 

Tot volgende week! 

 


27-08-2017 // En dat is twee!!! 

Gisteren stonden er twee vluchten voor ons op het programma. De eerste vlucht vanuit Quievrain leverde voor ons een overwinning op in de vereniging tegen 535 duiven. In de kring was "Elis" terug te vinden op plek 4 tegen 1.785 duiven en in de regio op plek 7 tegen 4.859 duiven. 

 

De tweede vlucht was een jonge duivenvlucht vanuit Troyes. In de vereniging veroverden wij plek 4,5 en 8 tegen 176 duiven. In de regio waren deze duiven terug te vinden op de plaatsen 22,33 en 55 tegen 1.306 duiven. Dit was meteen de laatste jonge duivenvlucht van dit jaar.

 

Tot volgende week! 


20-08-2017 // Goed weekend!!

Eindelijk een weekend waarbij de vluchten gewoon op zaterdag vervlogen werden. De eerste vlucht die op het programma stond was een natourvlucht vanuit Duffel, dit werd een groot succes voor ons! In de vereniging veroveren wij het hele podium tegen 613 duiven!!!

 

In de kring zijn wij terug te vinden op de plekken 3,6 en 7 tegen 1.950 duiven en in de regio op plek 40 tegen 5.675 duiven. Helaas was de wind niet in ons voordeel dit weekend om ook in de regio echt vroeg te zitten. 

 

De tweede vlucht was een jonge duivenvlucht vanuit Nanteuil le Haudouin. In de vereniging zijn wij terug te vinden op de plaatsen 6 en 7 tegen 198 duiven. In de kring

zaten wij op de plaatsen 16 en 17 tegen 573 duiven en in de

regio op de plaatsen 79 en 82 tegen 1.703 duiven. 

 

Tot volgende week! 


16-08-2017 // En dat is drie! 

Afgelopen zondag stond de vlucht vanuit Peronne op het programma. Deze vlucht werd voor ons een groot succes want we behaalde een mooie teletekstvermelding!

 

In de regio NW zijn wij terug te vinden op plek 3 tegen 1.898 duiven en in de hele regio Noord op plek 4 tegen 4.211 duiven. 

 

Aan het begin van dit jaar hadden wij als doel om een mooi koppel jongen duiven over te houden maar dat wij nu op teletekst staan is natuurlijk helemaal fantastisch. 

 

Tot volgende week! 

 


03-08-2017 // De jongen duiven blijven goed presteren! 

Tevreden over de derde jonge duivenvlucht vanuit Isnes! In de vereniging zijn wij terug te vinden op de plaatsen 5,6,7,8,9,10,11 tegen 368 duiven. In de kring beginnen wij op plek 7 tegen 1.252 duiven en in de regio op plek 10 tegen 3.723 duiven! 

 

Tot volgende week! 


25-07-2017 // De lijn van vorige week wordt doorgetrokken. 

Afgelopen zaterdag stonden er twee vluchten op het programma. De eerste vlucht was een jonge duiven vlucht die goed verliep. Het enige wat jammer was is de eerste duif weer niet naar binnen wou. Hierdoor beginnen wij in de vereniging op plek 11 en hebben 8 duiven bij de eerste 21 tegen 395 duiven. In de kring zijn wij terug te vinden op plek 24,25,26 tegen 1.417 duiven in de regio is dit hetzelfde verhaal maar dan tegen 4.217 duiven. 

 

Op de tweede vlucht  Chateauroux miste wij een

kopduif. In de vereniging zaten wij op de plekken

7,10,11,12,13,14 tegen 77 duiven. In de regio zijn wij 

terug te vinden op plek 52 tegen 1.299 duiven. 

Onze eerste duif was weer "Sanne"

 

Tot volgende week!


17-07-2017 // Een weekend met twee gezichten.

Afgelopen zaterdag stonden er twee vluchten op het programma. De eerste vlucht vanuit Hapert verliep erg goed voor ons. In de vereniging beginnen wij op plek 4 tegen 433 duiven. In de kring zijn wij terug te vinden op plek 12 tegen 1.646 duiven en in de regio op plek 26 tegen 4.806 duiven. De jongen kwamen erg goed af want we draaiden er 10 van de 47 in 30 seconden. 

 

De andere vlucht verliep minder goed dan gehoopt. In de vereniging beginnen we op plek 9 tegen 155 duiven. In de regio zaten wij op plek 87 tegen 1.854 dus dat viel ons niet helemaal mee. Een positief puntje van deze vlucht was wel dat "Sanne" op kop kwam en dat geeft

vertrouwen voor volgende week want dan staat

de laatste dagfond vlucht op het programma. 

 

Tot volgende week! 


11-07-2017 // En dat is twee! 

Na een weekend zonder duiven stonden er deze week drie vluchten op het programma. De vlucht die voor ons het beste verliep was de midfond vlucht vanuit Laon. Op deze vlucht spelen wij een 1e NPO tegen 3.776 duiven. 

 

De duivin die deze overwinning behaalde is een dochter uit onze superkweker "Maximilian" en tevens een kleinkind van de stamvader "Zlatan"

 

Op de eendaagse vlucht vanuit Bourges beginnen wij op plek 4 in de vereniging tegen 81 duiven. In de regio vloog deze duivin een 66e NPO tegen 1.440 duiven. 

 

De laatste vlucht was een oefenvlucht voor de jongen, deze 

vlucht verliep erg moeizaam en er zijn weer veel duiven 

verspeeld. Op dit moment hebben 17 van de 20 jongen 

terug gekregen. Zaterdag staat de eerste officiële vlucht

op het programma en dan gaan er zoals het er nu uitziet

48 strijders mee. 

 

Tot volgende week! 


26-06-2017 // Een weekend van uitersten!

De eerste vlucht die zaterdag vervlogen werd was een overnachtvlucht vanuit Periqueux. Deze vlucht is voor ons goed verlopen met een 10e plek tegen 113 duiven. De eerste duif was een volle broer van "Elis"(1e NPO Melun) dus het was een hele knappe prestatie van deze doffer. 

In de kring zat deze doffer op plek 13 tegen 289 duiven

en in regio was hij terug te vinden op plek 61 tegen 855 duiven. 

 

De tweede vlucht van zaterdag werd voor ons een grote teleurstelling. In de vereniging beginnen wij op plek 26 tegen 188 duiven. 

 

De derde vlucht werd gelukkig weer een vlucht om niet

snel te vergeten. "Sanne" kwam weer als een raket naar

beneden en dan weet je dat het goed zit. Deze topper

speelde een 1e in de vereniging tegen 125 duiven en in

de regio NW een 11e tegen 1.536 duiven. Van de hele regio

Noord zit ze op plek 15 tegen 2.565 duiven. Dit is nu de derde

1e prijs in vereniging van deze duif! Wat zijn wij blij dat wij

deze topper op het hok hebben. 

 

Tot volgende week!


22-06-2017 // Super nieuws!!!

Van het weekend kwam tot onze verbazing Kees Poel van de afdeling onze vereniging binnen gelopen met een grote bos bloemen. Hij vertelde ons dat de vlucht vanuit Soissons toch een teletekstvlucht geworden is! En zie het resultaat, wij zijn enorm blij dat het bestuur dit besluit genomen heeft! 

 

Van het weekend stond de vlucht vanuit Nanteuil le Haudouin op het programma. In de vereniging zaten wij op plek 2, 7 en 8 tegen 186 duiven. In de regio waren wij terug te vinden op de plaatsen 41, 83 en 92 tegen 2.738 duiven. 

 

Tot volgende week! 


06-06-2017 // Top weekend!!

Zondag stond de tweede midfondvlucht vanuit Soissons op het programma. Deze vlucht werd voor ons een hele goede! In de regio Noord West spelen wij de eerste tegen 2.763 duiven! Ook was deze duivin de snelste van regio Noord West tegen 2.379 duiven! Dus dat betekend dat wij de snelste waren tegen 5.142 duiven! 

 

De duivin die de eerste vloog was een dochter van onze beste kweekduivin "Ger" x een kleinzoon van de "Vechtmachine" van Gert Jan Beute. 

 

En toch was er ook nog een teleurstelling dit

weekend omdat de afdeling besloten heeft om deze

midfondvlucht niet te laten tellen voor Teletekst! 

Al met al zijn wij tevreden met de uitslag en kijken

uit naar de volgende vluchten!

 

Tot volgende week! 


28-05-2017 // Weekend met dubbele gevoelens!

Na een teleurstellende vlucht vanuit Chimay waar wij in de vereniging pas op plek 14 beginnen en in de kring op plek 39 tegen 2.255 duiven hadden wij toch weer goede hoop voor deze week. 

 

Op de Vitesse vlucht hadden wij twee duivinnen mooi op tijd namelijk in de vereniging op de plaatsen 3 en 6 tegen 576 duiven. In de kring zijn wij terug te vinden op plek 7 en 17 tegen 1747 duiven en in de regio op de plaatsen 23 en 45 tegen 4965 duiven. 

 

Een keerzijde van deze mooie prestatie was dat wij nog veel duiven misten maar toch hadden wij vertrouwen in de eendaagse vlucht vanuit Gien. Helaas was deze vlucht geen succes voor ons want we beginnen op plek 6 in de vereniging tegen 204 duiven.

In de kring op plek 22 tegen 890 duiven en in de regio

op plek 56 tegen 2642 duiven. De duiven kwamen erg

traag en ook op deze vlucht zijn er nog veel achtergebleven. 

 

Tot volgende week!


14-05-2017 // Teleurstellend begin van de midfond.

Gisteren stond de eerste midfond vlucht vanuit Morlincourt op het programma, dit werd een vlucht waar wij op een beter resultaat hadden gehoopt. 

 

In de vereniging beginnen wij op plek 7 tegen 745 duiven en in de kring op plek 40 in de kring tegen 2.355 duiven. 

 

De conclusie van deze vlucht is dat er weer werk aan de winkel is om ze volgende week weer beter te laten komen. 

 

Tot volgende week! 


7-5-2017 // Goed herstel!

Gisteren stond de vierde vlucht vanuit Chimay op het programma deze verliep gelukkig een stuk beter dan vorige week.

 

In de vereniging zaten wij op plek 3,8,10,11,14 tegen 861 duiven. In de kring zijn wij terug te vinden op plek 6 tegen 2.893 duiven en in de regio op plek 10 tegen 8.131 duiven.

 

Op de foto onze eerste duif van gisteren, deze duivin is een kleinkind van onze stamvader "Zlatan"

 

Tot volgende week! 


30-04-2017 // Teleurstellende vlucht 

Gisteren stond de derde Vitesse vlucht vanuit Isnes op het programma dit werd een minder goede vlucht dan vorige week.

 

In de vereniging beginnen wij op plek 9 tegen 995 duiven en in de kring op plek 44 tegen 3.043 duiven. In de regio zijn wij terug te vinden op plek 88 tegen 8.592 duiven. De duivin kwamen in de breedte helaas niet zo goed als vorige week dus weer werk aan de winkel! 

 

Toch was er ook nog lichtpuntje deze week namelijk de 15-1384930 (witte duivin op de foto)

begint zich te ontwikkelen als een topper vorige

week vloog zij al een 25e tegen 8.089 duiven en nu

een 88e tegen 8.592 duiven! 

 

Tot volgende week! 


23-04-2017 // Een geslaagde vlucht!

Gisteren stond de tweede vlucht vanuit Geel op het programma, deze verliep beter voor ons dan de eerste vlucht vanuit Hapert.

 

In de vereniging zaten wij op plek 4,6,7,9,11 tegen 835 duiven. In de kring zijn wij terug te vinden op plek 8,12,14,24,30 tegen 2.708 duiven. In de regio zaten wij op de plaatsen 20,25,33 tegen 8.089 duiven. 

 

Onze eerst duif Gerrit Beelen zijn favoriet namelijk "Elis" dus al met al een mooi weekend voor ons.

 

Iedereen succes voor volgende week! 


16-04-2017 // We zijn weer begonnen! 

Gisteren stond de eerste officiële vlucht vanuit Hapert op het programma. In de vereniging behaalde wij  een 9e plek tegen 847 duiven en in de kring zijn wij terug te vinden op plek 19 tegen 3.037 duiven

 

Volgende week staat een vlucht vanuit Tessenderlo op het programma dat is ongeveer 150 km voor ons. We gaan er alles aan doen om de duiven weer klaar te maken voor deze vlucht. Bij deze wensen wij iedereen weer succes en tot volgende week!

 

 


09-04-2017 // Tweede oefenvlucht goed verlopen.

Gisteren stond er een oefenvlucht gepland vanuit Wijk bij Duurstede. De vlucht verliep erg vlot en de duiven kwamen goed af. In totaal hadden wij 58 duiven ingekorfd en deze zijn ook allemaal weer in Hierden gearriveerd. Hier zijn wij natuurlijk erg tevreden over! 

 

Volgende week staat de eerste officiële vlucht weer op het programma. De duiven worden dan gelost vanuit Hapert dat is ongeveer 115 km voor ons. Zoals het er nu uitziet worden er 59 duiven ingekorfd waarvan 16 weduwnaars, 15 weduwduivinnen, en 28 nestduiven. 

 

Bij deze willen wij iedereen een goed en gezond seizoen toe wensen!!!


08-02-2017 // Nieuwe aanwinst.

Van het weekend hebben wij nog een mooie aanwinst gedaan voor ons kweekhok. Het is een kleinzoon van twee super duiven namelijk de "Mr Blue" van Pieter Veenstra en "Silverboy" van Harm Vredeveld. We zijn enorm blij met deze doffer, het is een erg goed gebouwde duif met een geweldige uitstraling. 

 

 

 

 

 


27-01-2017 // Duivenfoto's.

Gisteren hebben wij de foto's binnen gekregen van de duiven die ons in 2016 mooie momenten hebben bezorgd! 

De foto's staan onder het kopje "Vliegduiven"  dus neem gerust een kijkje. 


22-01-2017 // Kweken & Koppelen.

De eerst jongen van 2017 zijn weer geboren op het kweekhok, zoals het er nu uitziet komen de jongen erg goed uit. De vliegduiven hebben wij gisterenavond voorgekoppeld om ze vast te laten wennen aan elkaar. Waarschijnlijk worden de vliegers één februari gekoppeld.

 

 

Gisteren hebben wij twee aanwinsten aan het kweekhok mogen toevoegen, namelijk twee kleinkinderen van de superduif de "Wondere Dirk" van C. en G. Koopman. Het zijn twee prachtige doffers waar we veel van verwachten in de nakweek. 

 

In het vorige bericht heb ik aangegeven dat wij voor plan

waren om de hele eerste ronde te verkopen van de kwekers.

Nu kan ik u vertellen dat alle jongen van de eerste verkocht zijn!

Mocht u toch nog interesse hebben in jonge duiven kunt u

natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

 


26-12-2016 // De kweek is weer begonnen.

Op donderdag 22 december hebben wij de kwekers gekoppeld voor de eerste ronde. De vliegduiven worden pas gelijk met de tweede ronde van de kwekers gekoppeld. Wij zijn van plan om de hele eerste ronde van de kwekers te verkopen, deze zullen rond begin februari speenklaar zijn. Op de pagina kweekduiven ziet u enkele foto's van de beste kwekers. Heeft u belangstelling of vragen neem dan gerust contact met ons op. 

 

Wij wensen iedereen een gelukkig en sportief nieuw jaar!

 

 

 

 


15-11-2016 // Jeugdlid blij gemaakt

Vanavond was het dan eindelijk zo ver,  Mark van der Velde mocht zijn beloofde kweekkoppels ophalen. In totaal heeft Mark vier kweekkoppels meegenomen naar Harderwijk. Wij wensen Mark veel succes met de kweekduiven! 

 

 


21-08-2016 // Goede prestatie op super snelle vlucht.

Gisteren, zaterdag 20 augustus, werden de duiven voor de tweede natourvlucht gelost in Duffel. Deze vlucht is voor ons goed verlopen. 

 

In de vereniging zaten we op een mooie vijfde positie tegen 556 duiven en speelden we 19 van de 30 duiven in de prijzen! In de kring zaten we op een 13e positie tegen 1.889 duiven en in de regio behaalden we een mooie 17e positie tegen 5.197 duiven.

 

We zijn tevreden met het resultaat en kijken alweer uit naar

de vlucht van volgende week, dan komen de duiven vanuit

Asse Zellik. (190km)

 

Iedereen weer veel succes!

 

(foto: 1e duif Duffel 2016) 


18-08-2016 // Einde seizoen in zicht.

Het einde van het seizoen nadert en de prestaties in de afgelopen twee weken waren wat wisselvallig. 

 

Met de jongen ging het redelijk goed, zaterdag 6 augustus werden de jonge duiven gelost in Laon, Hier behaalden we in de vereniging plek 10 en plek 15 tegen 189 duiven. Afgelopen zaterdag werden de jongen gelost in Nanteuil le Haudouin, over deze vlucht waren we niet tevreden, we behaalden een 12e plaats tegen 142 duiven. 

 

Met de oude duiven ging het stukken beter. Zaterdag 6                            

augustus stond de overnachtvlucht vanuit Bergerac op het

programma. Deze lange vlucht werd voor ons een groot 

succes met een mooie tweede plaats tegen 110 duiven. 

Afgelopen zaterdag kwamen de duiven vanuit Tilburg, ook 

deze vlucht ging ons goed af. We zaten op een mooie zesde 

en zevende positie tegen 522 duiven en speelden maar liefst

17 van de 20 ingezette duiven in de prijzen! In de kring zaten 

we op een mooie 10e en 11e positie tegen 1.873 duiven.

 

Aankomend weekend staat er maar één vlucht op het

programma, een natourvlucht vanuit Duffel. 

 

Iedereen weer succes en tot volgende week!

 

(foto: 1e duif Tilburg 2016)


26-07-2016 // Geweldig weekend!

Opnieuw stonden er dit weekend twee vluchten op het programma en opnieuw was het weer niet goed, beide vluchten werden verzet naar de zondag. Eerst kwamen de jongen en dit ging al erg goed. In de vereniging zaten we met drie duiven bij de eerste 10 (3, 9 & 10) tegen 188 duiven, in de kring zaten we met drie duiven bij de eerste 12. (3, 11 en 12) tegen 443 duiven en ook in de regio zaten we op een mooie derde positie tegen 1.565 duiven. 

 

Goed twee uur later moesten de oude komen, dit werd voor ons een fantastisch mooie vlucht met als uit het oog springend resultaat een tweede plaats op teletekst! In de vereniging zaten we met maar liefst acht duiven bij de eerste 20. (1, 3, 5, 6, 9, 11, 15 & 20) tegen 77 duiven. In de kring speelden we vier duiven bij de eerste 11 (1, 6, 9 en 11) tegen 256 duiven en in de regio zaten we op plek twee en 18 tegen 1.734 duiven. Maar het mooiste resultaat van het afgelopen weekend was dus de tweede plaats in de afdeling tegen 3.764 duiven!

 

We zijn erg blij met de resultaten van afgelopen weekend en kijken alweer uit naar aankomend weekend, de 'autovlucht' van de jonge duiven! De duiven komen dan vanuit Quievrain. (250km)

 

Tot volgende week.

 

 

 


17-07-2016 // Daar zijn we weer!

Na een week van afwezigheid door vakantie zijn we weer terug, deze keer met de uitslagen van vorige en deze week. 

 

We beginnen met de vluchten van vorig weekend. (9-7)

Met de oude duiven ging het formidabel, we speelden maar liefst vijf duiven bij de eerste 10 en acht bij de eerste 20 tegen 126 duiven! Met de jongen ging het iets minder en zaten we op plek 21 en 22 tegen 304 duiven. 

 

Dan verder met de vluchten van gisteren. Met de oude duiven ging het prima, we zaten op een mooie derde plek en hadden twee duiven bij de eerste 20 tegen 118 duiven. In de kring zaten we op een mooie zevende positie tegen

615 duiven. Met de jongen ging het beter dan de vorige weken, 

we zaten op plek 13 en 14 tegen 286 duiven. 

 

Door de goede prestaties van afgelopen weken zijn wij 

in onze vereniging midfond KAMPIOEN ongaangewezen

geworden. Hier zijn wij uiteraard heel blij mee!

 

Volgende week staan er weer twee vluchten op het programma,

een dagfondvlucht voor de oude duiven vanuit Issoudun (650km)

en een jonge duivenvlucht vanuit Feluy. (220km)

 

Iedereen weer veel succes en tot volgende week.


03-07-2016 // Van matige start naar super einde op wedstrijddag!

Gisteren stonden er twee vluchten op het programma de eerste jongen duivenvlucht van het en een midfondvlucht voor de oude duiven. Laten we beginnen met de jongen, deze vlucht verliep erg zwaar en uiteindelijk zaten we op een 32e positie. Dit is niet waar wij op gehoopt hadden. Inmiddels zijn er slechts 16 van de 34 duiven thuis. De tweede vlucht van de dag ging daarentegen formidabel. In de vereniging speelden maar liefst zeven duiven bij de eerste 20! (1, 3, 8, 10, 11, 12, 20) tegen 134 duiven. In de kring zaten we op een mooie achtste plaats tegen 593 duiven. 

 

Over de tweede vlucht waren we dus meer dan tevreden en wat de jongen betreft, laten we hopen dat er de aankomende dagen nog wat thuis komen. 

 

Volgende staan er opnieuw twee vluchten op het 

programma, een jonge duivenvlucht vanuit

Tessenderlo (135km) en een eendaagsefondvlucht voor

de oude duiven vanuit Chateauroux (676km). 

 

Iedereen weer veel succes en tot volgende week!


26-06-2016 // Druk weekend met mooie resultaten.

Dit weekend stonden er maar liefst vier vluchten op het programma, het ging om Laon, Blois (voorheen Bourges) en Periqieux. (voorheen Brive) Op Laon behaalden we een mooi resultaat met een 2e plaats in de vereniging en vijf duiven bij de eerste 20! (2, 5 ,14, 16 en 19) tegen 219 duiven. In de kring zaten we 18e tegen 837 duiven. Blois ging ons ook goed af, op deze vlucht zaten we 1e in de vereniging en speelden we twee duiven bij de eerste 20 (1 en 19) tegen 98 duiven. In de kring behaalden we een mooie 8e plaats tegen 405 duiven en in de regio zaten we 28e tegen 1.510 duiven. De overnachtingsvlucht vanuit Periqieux is                                    1e plaats Blois 15-1384925

nog niet uitgedraaid dus hiervan is nog geen uitslag,

inmiddels zijn wel beide duiven thuis. 

 

Kortom; we zijn weer meer dan tevreden over het

afgelopen vliegweekend, ondanks het slechte weer. 

 

Volgende week staan er (waarschijnlijk) weer twee

vluchten op het programma, een midfondvlucht

vanuit La Ferte/s Jouarre en een jonge-duivenvlucht

vanuit Breda. 

 

 

Iedereen weer veel succes en tot volgende week!


20-06-2016 // Uitgestelde vlucht goed verlopen. 

Opnieuw werd de vlucht van zaterdag uitgesteld naar zondag, maar deze keer ging het de duiven beter af dan vorige week. In de vereniging speelden we vier duiven bij de eerste 20 (4, 10, 13 en 14)  tegen 148 duiven. In de kring hadden we twee duiven bij de eerste 20 (6 en 15) tegen 619 duiven. En in de regio behaalden we een mooie 13e positie tegen 1.849 duiven. We zijn weer tevreden met het resultaat! 

 

Aankomend weekend staan er maar liefst drie vluchten op het programma, een midfondvlucht vanuit Laon (338km), een eendaagsefondvlucht vanuit Bourges (631km) en een overnachtfondvlucht vanuit Brive.(859km)

 

Laten we hopen op weer eens mooi weer op de zaterdag! Iedereen veel succes!


13-06-2016 // Zwaar weekend. 

Deze week stonden er twee vluchten op het programma, al snel bleek de verste van de twee, Chateaudun, uitgesteld te worden naar zondag. De vlucht vanaf Laon ging echter wel door. Het werd een zware vlucht met grote verschillen. In de vereniging haalden we een derde plek tegen 280 duiven en in de kring zaten we op een 18e plek tegen 1.125 duiven. Zondag ging de vlucht vanuit Chateaudun wel door, om 08.45 werden de duiven gelost. Het werd een zeer zware vlucht met veel buien en aanhoudende regen rondom Hierden, uiteindelijk draaiden we in de vereniging twee duiven bij de eerste 20 (6 en 11). In de kring zaten we op positie 16.

 

Inmiddels zijn er vanuit Chateaudun acht van de 10 duiven weer thuis gearriveerd.

 

Volgende week wacht er weer een mooie midfondvlucht vanuit Nanteuil le Haudouin (413km)

 

Iedereen weer succes met het oplappen van de duiven en tot volgende week!

 


07-06-2016 // Facebook.

Voor het laatste nieuws, foto's en leuke andere dingen

kunnen jullie ons nu ook volgen op Facebook!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012399669682


04-06-2016 // Goede periode duurt voort.

Na een lange tijd wachten werden de duiven vandaag om 15:05 gelost in St. Job in't Goor. (terug gekomen vanuit Asse Zellik) Voor ons ging het opnieuw voortreffelijk, in de vereniging speelden we vier duiven bij de eerste 10 (5, 6, 7 en 8) en zes bij de eerste 20 (12 en 14) tegen 386 duiven. In de kring zaten we op plek 11, 12, 13 en 14 tegen 1.336 duiven. Ook in de regio hadden we vier duiven bij de eerste 20. (12, 13, 14 en 16) tegen 4.768 duiven. We kunnen dus weer terugkijken op een mooie dag! 

 

Volgende week staat er een dubbele vlucht op het programma, een midfondvlucht vanuit Laon (340km) en

een eendaagse NPO vlucht vanuit Chateaudun. (610km)

 

Iedereen veel succes en tot volgende week!


29-05-2016 // Slechte eerste vlucht snel vergeten door topprestatie op tweede vlucht. 

Gisteren stond er een dubbele vlucht op het programma, eerst kwamen de duiven vanuit Menen, deze vlucht is voor ons niet goed verlopen, we zaten slechts op een 39e positie in de vereniging. De tweede vlucht vanuit Melun daarentegen verliep voortreffelijk, in de vereniging waren we eerste en tweede en ook in de regio zaten we 1! Dit betekende opnieuw teletekst!!
We zijn uiteraard tevreden met deze uitslag en dit heeft de bittere uitslag van de eerste vlucht snel doen vergeten. 
Volgende week staat er weer een vlucht op het programma, dan komen de duiven vanuit Quievrain.


22-05-2016  // Opnieuw een mooi resultaat. 

Gisteren hebben we opnieuw een mooi resultaat behaald. een teletekst uitslag! In de vereniging speelden we drie duiven bij de eerste 20 tegen 519 duiven, in de kring zaten we zevende tegen 1.948 duiven, in de regio haalden we een achtste plaatst tegen 6.269 duiven en in de afdeling behaalden we een mooie teletekst uitslag, tegen 20.906 duiven! (zie foto) 

 

Volgende week een dubbele vlucht, een vitesse vlucht vanuit Menen (250km) en de eerste eendaagsefond vlucht vanuit Gien. (560km)

 

Tot volgende week!


14-05-2016 // Hierdense TGV dendert door!! 

Na een stroeve opening van het seizoen kan het de laatste weken niet op, na twee weken geleden en vorige week een eerste plaats in de vereniging te hebben behaald was het deze week opnieuw raak, nummer 1(!) tegen 464 duiven, een officiële hattrick! Ook in de kring zaten we eerste tegen 1.752 duiven. In de regio hebben we een mooie vierde positie behaald tegen 5.952 duiven. We zijn uiteraard weer zeer tevreden en kijken alweer uit naar de volgende vlucht. Volgende week komen de duiven vanuit Soissons (370km). 

 

Iedereen nog een mooi Pinksterweekend en tot volgende week! 

 


08-05-2016 // Zegereeks duurt voort! 

De vierde vlucht van het seizoen was voor ons wederom een succes. In de vereniging speelde wij drie duiven bij de eerste 10! (1 - 3 - 9 tegen 747 duiven) In de kring speelde we twee duiven bij de eerste 10 (3 - 10 tegen 2.565 duiven) en in de regio haalden we een mooie derde en 11e plek tegen 8.126 duiven! Wij zijn opnieuw dus meer dan tevreden met het behaalde resultaat en kijken al weer uit naar volgende week, dan komen de duiven vanuit Morlincourt (362 km), dit is tevens de eerste Midfond-vlucht.

 

Tot volgende week!  


01-05-2016 // Topprestatie op derde Vitesse vlucht!

De derde vlucht van het seizoen is voor ons uitstekend gegaan, in de vereniging hadden wij vier duiven bij de eerste 20. (1 - 11- 12 - 17 tegen 655 duiven) In de kring speelden we drie duiven bij de eerste 20. (1 - 18 - 20 tegen 2.282 duiven) En in de regio zaten we op een mooie zesde plaats tegen 7.590 duiven. In de vereniging speelden we 35 van de 48 duiven in de prijzen! Kortom; we zijn zeer tevreden en hopen op deze voet door te kunnen gaan. 

 

Volgende week worden de duiven gelost in Quievrain.

 

Tot dan!


24-04-2016 // Tegenvallende tweede vlucht.

De tweede vlucht van het seizoen zullen wij ons niet lang herinneren, van de 50 ingekorfde duiven zaten we er met 27 in de prijzen, aan het aantal lag het niet, maar de klassering (één duif bij de eerste 20) was niet wat we er van hadden gehoopt. Volgende week is er weer een nieuwe kans, dan worden de duiven gelost in Asse Zellik. Tot volgende week!


18-04-2016 // Goede seizoensopener.

Afgelopen zaterdag was de eerste officiële vlucht van 2016. Van de 695 ingekorfde duiven in de vereniging hadden wij vier duiven bij de eerste 20. Aankomende zaterdag is de tweede vlucht, de duiven worden dan gelost in Duffel.


14-04-2016 // Eerste officiële vlucht van 2016.

Aanstaande zaterdag (16 april) staat de eerste tellende vlucht van 2016 op het programma. De duiven moeten +- 100 kilometer afleggen om vanuit Breda weer in Hierden te komen. Wij wensen iedereen veel succes!


11-04-2016 // Laatste opleervlucht goed verlopen.

De opleervlucht vanuit Wijk bij Duurstede is voor ons goed verlopen, de meeste duiven waren snel thuis. Twee duiven hebben het thuisfront nog niet weten te bereiken. hopelijk komen zij deze week nog richting Hierden. 


08-04-2016 // Laatste test voor het échte werk.

Morgen staat de tweede en laatste opleervlucht op het programma. De duiven worden gelost in Wijk bij Duurstede, wij hebben 56 duiven ingekorfd. Iedereen veel succes! 


03-04-2016 // Eerste opleervlucht goed verlopen.

Afgelopen zaterdag was de eerste opleervlucht van 2016, alle duiven zijn weer veilig thuisgekomen. Aanstaande zaterdag staat de tweede opleervlucht op het programma, Wijk bij Duurstede is dan de lossingsplaats.


30-03-2016 // Het begint weer!

aanstaande zaterdag staat de eerste opleervlucht weer op het programma. De duiven worden gelost in Ede, +- 40 kilometer van ons vlieghok. We geven 57 duiven mee. 


Commentaren: 8
 • #8

  Rodney Pinedo (zaterdag, 13 februari 2021 12:59)

  Beste heer/mevrouw Goede middag.
  Ik ben op zoek voor een jonge duiven van Martin van zon duivenras

 • #7

  Miguel Ferreira (maandag, 13 juli 2020 12:38)

  Hello
  i´m interested in Verkerk pigeons.
  Do you have for sale?
  What is the price? Do you have pedigrees?
  Thanks
  BR
  Miguel

 • #6

  jaap de meulmeester (dinsdag, 30 juni 2020 19:59)

  Hallo met jaap ik wil vragen of ik jonge kan bestellen
  2 koppels jonge koopmans duiven en wat is de prijs
  en wanneer zijn ze speen klaar

 • #5

  Duif (woensdag, 11 december 2019 17:33)

  Christiaan heeft géén plofduiven

 • #4

  Gerrit Pouwels Wezep (vrijdag, 11 augustus 2017 14:21)

  Hele mooie site!!!
  En wat een mooie duiven zitten erbij,vooral die Zlatan wat een duif !!!!
  Gr uit Wezep

 • #3

  Comb. de Boey en zn. (zondag, 10 april 2016 16:47)

  Een mooi hok met zeer goede duiven en 2 top melkers aan de leiding.
  Veel succes voor 2016 en hopen op weer mooie prijzen.
  Groet Gerben

 • #2

  Louise (zaterdag, 26 maart 2016 22:34)

  Super mooi!! Leuk!

 • #1

  Henk van't Goor (donderdag, 24 maart 2016 21:49)

  mooie site veel succes voor 2016
  groet henk en heintje